LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Ontdek welke code 95 nascholingen interessant zijn vanwege nieuwe technologieën en informatie.

Ben je een beroepschauffeur van een vrachtwagen of bus die zijn/haar kennis wilt bijhouden door code 95 te volgen? Wil jij jouw kennis naar een hoger niveau te tillen door code 95? Deze blog is dan speciaal voor jou. Ontwikkel jezelf en vergroot je kennis, zo ben jij zeker een veilige chauffeur op de weg! Iedere beroepschauffeurs kan zijn/haar kennis bijhouden door code 95:

Digitale tachograaf U23

Deze nascholing richt zich op het begrijpen en effectief gebruiken van een digitale tachograaf, evenals de geldende regels en voorschriften met betrekking tot rij- en rusttijden. Ondeskundige bediening van de tachograaf kan leiden tot boetes en onnodige vertragingen van ritten.

Het Nieuwe Rijden W01 – DAF Driver Training W01

Met de opkomst van geavanceerde rijhulpsystemen is het belangrijk voor beroepschauffeurs om op de hoogte te zijn van deze technologieën. De nascholingen ‘Het Nieuwe Rijden‘ en ‘DAF Driver Training‘ richten zich op het bevorderen van brandstofefficiëntie en het verminderen van de ecologische voetafdruk van vrachtwagens en bussen. Deze praktische nascholingen omvatten technieken voor eco-driving, zoals anticiperend rijden, juist schakelen en het optimaliseren van het brandstofverbruik.

Lading zekeren U03

Deze nascholing richt zich op innovatieve technieken en hulpmiddelen voor het laden en lossen van vracht. Het omvat bijvoorbeeld het gebruik van laadkleppen, laad- en lossystemen en het veilig bevestigen van vracht. De ontwikkeling hierin staat niet stil.

Criminaliteitspreventie U07

Doordat criminaliteit steeds vaker plaatsvindt, wordt het helaas voor chauffeurs van de vrachtwagen en bus belangrijker om proactieve maatregelen nemen om zichzelf en hun lading te beschermen. Het begrijpen van de geraffineerde methoden die criminelen gebruiken, stelt chauffeurs in staat om risico’s beter te herkennen en passende maatregelen te nemen om criminaliteit te voorkomen. Deze nascholing draagt ook bij aan de algehele veiligheid op de weg.

Actualisering vakbekwaamheid U45

Deze nascholing biedt een belangrijke meerwaarde voor beroepschauffeurs. Ze krijgen zo de kans om bij te blijven met de actualiteit in de sector. De belangrijkste punten in de nascholing hierin zijn: up-to-date te houden van kennis, door de geldende wet- en regelgeving te bespreken worden mogelijke boetes of juridische problemen voorkomen en aandacht voor actuele veiligheidskwesties en risicobeheer.

Verkeerseducatie U47

Het doel van deze nascholing is het verfrissen en op peil brengen van de kennis over de verkeersregels. Ook komen de laatste wijzigingen aan bod op het gebied van wet- en regelgeving alsmede over wijzigingen in verkeersborden en verkeerstekens. Daarnaast leert de chauffeur hoe hij/zij met risicovolle situaties om kan gaan.

E-learning voorbereiding

Vanaf 1 januari 2021 kunnen code 95 nascholingen uit vier uur e-learning bestaan. Een chauffeur kan in een nascholingscyclus van 35 uur maximaal 12 uur e-learning hebben. Dat zijn dus drie cursussen van vier uur e-learning. Wij bieden de volgende nascholingen aan met de voorbereiding van e-learning:

Kennis bijhouden door code 95 nascholingen

We hopen dat deze blog je duidelijk maakte welke nascholingen inhoudelijk interessant zijn vanwege nieuwe technologieën en informatie. Door deze nascholingen te volgen, kun je je kennis bijhouden over code 95 en blijf je bij met de laatste ontwikkelingen en veranderingen binnen de transportsector. Zo blijf je groeien.

LEEUW opleidingen helpt je graag bij het bepalen van een passende nascholing voor jou. Neem tijdens kantooruren contact met ons op bij vragen hierover.

Heb je vragen over kennis bijhouden door code 95 nascholingen te volgen

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang