LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Wat kost een scooterrijbewijs?

Kun je niet wachten om binnenkort met je scooter te gaan touren? Een scooter is een fijn vervoersmiddel: of je je nu snel door de stad wilt vervoeren of heerlijk door de natuur wilt rijden. Je hebt besloten om je scooterrijbewijs te gaan halen, maar wat kost een scooterrijbewijs eigenlijk?

Verschillende kosten bij het halen van een scooterrijbewijs

Voor het halen van je scooterrijbewijs kunnen we drie verschillende kosten onderscheiden:

 • Kosten voor de praktijkopleiding
 • Kosten voor het theorie-examen
 • Kosten voor het praktijkexamen

Wat kost de praktijkopleiding voor het scooterrijbewijs?

De praktijkopleiding voor het scooterrijbewijs kost bij LEEUW opleidingen € 57 per les. De lessen bij LEEUW opleidingen duren altijd 60 minuten. Bij het vergelijken van de prijzen van verschillende rijscholen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de lessen bij sommige rijscholen 50 minuten duren. Samen met je rijinstructeur bepaal je hoeveel lessen je nodig hebt. Neem contact met ons op om je praktijkopleiding voor het scooterrijbewijs aan te vragen.

scooterles op het LEEUW trainingscentrum

Wat kost het theorie-examen voor het scooterrijbewijs?

Het theorie-examen haal je bij het CBR. De kosten van het theorie-examen voor het scooterrijbewijs zijn €37 wanneer je het zelf opvraagt bij het CBR.

Wanneer je het praktischer vindt wanneer wij dat voor je regelen, dan zijn wij helaas genoodzaakt om daar €65 voor in rekening te brengen.

Als je extra tijd wilt, betaal je €12 extra. Met een dyslexieverklaring kun je deze kosten bij het CBR terugvragen. Daarnaast is het ook mogelijk om een individueel examen af te leggen of een eigen tolk mee te nemen tegen extra kosten.

Om het theorie-examen perfect voor te bereiden, hebben we verschillende pakketten samengesteld. Zo leer je de stof eenvoudig vanachter je laptop, tablet of telefoon. Met de e-learningmodule leer je de stof met behulp van oefenvragen. Wij adviseren je om een dagcursus theorie te volgen. Dit kost €145. Het theorie-examen bij het CBR en een boek met 7,5 uur examentraining is hierbij inbegrepen.

Wat kost het praktijkexamen voor het scooterrijbewijs?

De kosten van het praktijkexamen voor het scooterrijbewijs zijn inbegrepen bij het scooter pakket van 4 uur. Ook het praktijkexamen doe je bij het CBR.

Je moet eerst het theorie-examen op zak hebben voordat je aan het praktijkexamen mag deelnemen. Je krijgt na het examen meteen te horen of je geslaagd bent. Zo ja, dan is het mogelijk je rijbewijs een dag later aan te vragen bij je gemeente.

Wanneer wij een praktijkexamen bij het CBR voor je boeken, dan zijn de kosten hiervoor € 220. Je gebruikt dan een scooter van LEEUW opleidingen en een instructeur van ons begeleidt je vanaf de Boutenslaan naar het CBR.

Waarom je scooterrijbewijs bij LEEUW opleidingen halen?

Bij LEEUW opleidingen heb je altijd dezelfde rijinstructeur en maken we gebruik van de nieuwste scooters tijdens je lessen. Onze lessen duren 60 minuten, zodat we genoeg tijd hebben om stappen te maken tijdens de les.

De scooterlessen vinden plaats vanuit ons trainingscentrum aan de Boutenslaan 161a te Eindhoven. Natuurlijk ga je ook de openbare weg op.

Wat kost een scooterrijbewijs halen in één dag?

Wil je meteen op pad met je scooter? Bij LEEUW opleidingen is het ook mogelijk om snel je scooterrijbewijs te halen. We hebben hiervoor het scooter pakket.

In slechts vier uur tijd volg je lessen én aansluitend het praktijkexamen. Voorwaarde is wel dat je het theorie-examen al gehaald hebt. Het scooterrijbewijs kun je in één dag halen bij LEEUW opleidingen op de locatie Eindhoven.

De kosten voor een vier uur durende dagopleiding scooterrijbewijs inclusief praktijkexamen zijn € 448. We gaan er hierbij vanuit dat je al wat rij-ervaring hebt met een scooter. Wanneer je geen rij-ervaring hebt, dan adviseren wij een privé lesuur scooter. Dat lesuur moet voorafgaand aan de dagopleiding plaatsvinden. De kosten voor het privé lesuur zijn € 57.

Overige kosten met een scooter

Als je eenmaal je scooterrijbewijs gehaald hebt, komen er ook nog wat kosten bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van je eigen scooter, handschoenen en een helm. Natuurlijk moet je ook rekening houden met kosten aan het onderhoud van je scooter (indien je een eigen scooter hebt) en de benzine of accu voor je scooter.

Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een (elektrische) deelscooter. Deze zijn momenteel voornamelijk te vinden in de steden.

Een scooter is een fijne optie om je snel en eenvoudig van A naar B te verplaatsen. Zien wij je binnenkort lessen op een van onze mooie scooters? Vraag snel je eerste les aan!

Ontdek alle tarieven voor het scooterrijbewijs – bromfietsrijbewijs – AM2 rijbewijs.

Algemeen

De tarieven zijn inclusief verzekering tegen schade of letsel, inclusief BTW en onder voorbehoud van prijswijzigingen en typefouten.

Heb je vragen over de kosten van het scooterrijbewijs | blog

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang