LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

30 Praktijklessen
Handgeschakeld of automaat
Inclusief collegiale toets en examengarantie
Vanaf 16,5 jaar
Direct praktijkexamen CBR reserveren (theorie moet behaald zijn)

Rijopleiding in stappen

Je hebt start bij LEEUW opleidingen de praktijkopleiding voor het autorijbewijs met een adviesles. Je hebt hierbij de keuze of je kiest voor een schakelauto adviesles of een automaatauto adviesles*. Hierdoor kan de instructeur bepalen welk pakket het beste bij je past. De instructeur heeft jou ‘Rijopleiding in stappen’ geadviseerd. Dit is het meest gekozen startpakket. Het pakket bestaat uit 30 praktijklessen auto, een collegiale toets, een praktijkexamen en examengarantie. Na de collegiale toets krijg je advies van je instructeur of je kunt opgaan voor je praktijkexamen. Wanneer je het advies opvolgt dan zorgt de examengarantie ervoor dat wanneer je onverhoopt toch zakt voor je praktijkexamen, het eerste herexamen voor onze rekening is.

* Lees het blog over de verschillen van een lesauto met een handgeschakelde versus een automatische bediening. Beide opties hebben hun eigen voordelen en overwegingen.

Vanaf welke leeftijd mag je starten?

Je mag je autorijbewijs gaan halen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Je kan echter pas praktijkexamen doen als je 17 jaar bent.

Waar

Hier vind je de informatie over de locatie van onze autorijlessen.

LEEUW docenten

Een LEEUW docent is niet zomaar een docent. Onze docenten worden zelf door ons opgeleid en getraind volgens de nieuwste methode. In samenwerking met het CBR heeft LEEUW de RIS opleiding ontwikkeld, al onze docenten werken volgens deze RIS methode. Bovendien hebben al onze docenten een Verklaring Omtrent Gedrag

Planning

 • Je rijlessen spreek je met je rij-instructeur af.
 • In onze app en je digitale omgeving kan je exact zien wanneer jouw volgende rijles is.
 • Je bepaalt in overleg met je instructeur of je kiest voor een lesuur van 60 minuten, anderhalf uur of 2 uur. Afwisseling in de lengte van je autorijles is natuurlijk ook mogelijk.
 • Het praktijkexamen vindt meestal plaats op een doordeweekse dag in de ochtend. Houd daarmee rekening met het plannen van je rijlessen. Zorg ervoor dat je op het tijdstip van je praktijkexamen les hebt gehad. Zo heb je een idee welke verkeersdrukte je kunt verwachten. Les dus niet alleen maar ’s avonds en in het weekend. De verkeersomstandigheden zijn dan echt anders.

Collegiale toets

In het pakket zit een collegiale toets. In een collegiale toets bekijkt een andere instructeur dan die je gebruikelijk hebt, wat de stand van zaken is en welke punten nog aandacht verdienen. De collegiale toets wordt op ongeveer 75% van je opleiding afgenomen. Na de collegiale toets krijg je een advies over de rest van je opleiding.

Gezondheidsverklaring

Wil je opgaan voor je praktijkexamen voor de motor, dan moet je hiervoor een gezondheidsverklaring invullen bij het CBR. Voor de uitleg over hoe je deze verklaring kunt regelen, verwijzen wij je naar hier en volg daar de instructies bij het kopje ‘gezondheidsverklaring invullen’. Nadat je de verklaring hebt ingevuld en betaald, krijg je van het CBR antwoord of je geschikt bent om op examen te gaan. Dan kan de datum van je examen in overleg worden bepaald.

Machtiging

Wanneer LEEUW opleidingen je praktijkexamen gaat aanvragen, dan moet je ons daarvoor eerst een machtiging geven. Eerder kunnen wij helaas niet een examen reserveren. Voor de uitleg over hoe je de machtiging kunt regelen, verwijzen wij je naar hier en volg de instructies bij het kopje ‘machtiging’.

Examengarantie

Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteiten van deze opleiding dat wij een examengarantie geven op dit pakket. Mocht je de eerste keer niet slagen dan is uitsluitend het 2e examen (hereaxmen) gratis. Om voor de examengarantie in aanmerking te komen heb je:

 • Het advies opgevolgd dat gegeven is tijdens de collegiale toets
 • Alle huiswerkopdrachten gemaakt uit het praktijkboek
 • Voldaan aan je financiële verplichtingen
 • Het herexamen moet binnen 1 week worden gereserveerd, neem hiervoor contact met ons op. Let op: een praktijk herexamen voor de auto kan pas na 4 weken plaatsvinden van het eerste praktijkexamen.
 • Je dient het advies van de instructeur over het aantal te volgen lessen op te volgen (voor de periode tussen praktijkexamen en herexamen).

Les verzetten of annuleren

Indien je op het afgesproken tijdstip niet kan, dan kan je deze les kosteloos verzetten of annuleren uiterlijk 48 uur op werkdagen.

MEER INFORMATIE OVER Rijopleiding in stappen

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang