LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Bus pakket 21 uur

De belangrijkste voorbereiding voor het halen van je praktijkexamen voor de bus zijn natuurlijk je rijlessen. De instructeur heeft naar aanleiding van je adviesles bepaald dat het bus pakket 21 lessen voor jou het beste is. Het praktijkexamen bij het CBR is inbegrepen bij het pakket.

Inhoud

Je wordt tijdens de opleiding goed voorbereid op het praktijkexamen voor je D rijbewijs. Dit praktijkexamen is voor niet-commercieel vervoer (zonder code 95) en aankomende beroepschauffeurs (met code 95) identiek. Meer informatie over het praktijkexamen D vind je hier.

Duur

21 uur

Planning lesuren

Jij geeft vooraf je voorkeur aan wanneer je met de praktijkopleiding wilt beginnen, op welke dagen je kunt lessen en in welke periode je beschikbaar bent. Vervolgens worden de lessen in overleg afgesproken. Voor een goede planning houden wij rekening met de beschikbaarheid en locatie van het examen.
Wij delen de lesuren – op basis van onze ervaring – bij voorkeur in blokken van vier uur in op verschillende dagen. Dit komt de concentratie van de cursist ten goede. Het laatste lesuur vindt meestal plaats net voor het CBR examen. Dit haalt bij de meeste cursisten net de spanning weg voor het examen.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn subsidiemogelijkheden via Fonds Scholing en Ordening voor het besloten busvervoer (FSO). Kijk hier voor meer informatie daarover.

Lesmateriaal

De touringbus van LEEUW opleiding heeft een semi-automaat bediening (zowel hangeschakeld als automaat).

Vereisten

 • Voor het aanvragen van het D-rijbewijs zonder code 95 moet je minimaal 24 jaar zijn.
 • Je moet minimaal 18 jaar zijn om het D-rijbewijs met code 95 aan te vragen.
 • Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B.

Waar

Kijk vind je de informatie over de locatie van onze bus rijlessen.

Verzetten of annuleren

Indien je op het afgesproken tijdstip niet kan, dan kan je deze les kosteloos verzetten of annuleren uiterlijk 48 uur op werkdagen.

MEER INFORMATIE OVER HET bus PAKKET 21 UUR

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang