Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Eigen mobiele app

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

Planner wegtransport

Goede planners moeten ervoor zorgen dat mankracht en materieel zo efficiënt mogelijk kan worden ingezet. De klant wordt kritischer en doorlooptijden worden korter en daarom wordt van een planner verwacht dat hij niet alleen een goed rendement weet te halen uit de transporten, maar ook dat hij direct kan anticiperen op afwijkingen in het transportproces. Om een hoge bezettingsgraad te halen, zijn communicatie, planning en systeemgebruik van groot belang. Nu de markt en de technologie zich in rap tempo ontwikkelt, is het voor de planner een uitdaging om aan kop te blijven lopen. De plannersopleiding bij Leeuw Opleidingen is gericht op efficiënt werken.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor (beginnende) planners en CS-medewerkers die willen plannen op topniveau. Ook is deze training geschikt voor medewerkers waarvan planning een deel is van de functie.

Vooropleiding

 • MBO-niveau 4 werk- en denkniveau is een pré.
 • Tenminste zes maanden werkervaring in de branche, goede kennis van de terminologie en enige computerkennis is gewenst.

Inhoud

De volgende modules komen aan bod:

 • Persoonlijk leiderschap: communicatie, motiveren, inspireren, conflicthantering, klantgerichtheid, tijdsmanagement en vreemde talen (optioneel)
 • Branchekennis: wet- en regelgeving, autotechniek, modaliteiten en deelmarkten
 • Business Intelligence (om de kneepjes van het vak te leren); vervoers-, account- en deelplanning, kwaliteitsnormen, KPI’s, planningssystematiek, ketenlogistiek, inzet van flexchauffeurs, security awareness, cybercriminaliteit
 • Financieel inzicht: rapportages analyseren om kosten te beheersen, brandstofverbruik, ziekteverzuim, bezettingsgraad, rendementsprognose, lezen van power BI charts, dossieropbouw, facturatie
 • Risicomanagement: vervoersrisco’s inschatten, transportverzekeringen en schadepreventieprogramma’s

Examen

Aan het eind van de opleiding wordt een officieel examen afgenomen, waarna een certificaat wordt uitgereikt (mits je het examen haalt).

Opleidingslocaties

LEEUW verzorgt de praktijkopleiding voor planner in Eindhoven.

Meer informatie over planner wegtransport

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Eigen mobiele app