Door diverse brancheverenigingen worden opleidingen, trainingen en cursussen van LEEUW opleidingen gedeeltelijk of geheel bekostigd. Afhankelijk van de branche waarbij je bent aangesloten, zijn er specifieke regelingen. LEEUW opleidingen is bekend met de volgende subsidies, regelingen en/of fondsen.
In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Om ervoor te zorgen dat de branche over voldoende personeel blijft beschikken, stimuleert SOOB werkgevers en werknemers het volgen van opleidingen en trainingen in deze bedrijfstak via het verstrekken van subsidies via SOOB subsidiepunt. LEEUW opleidingen is bij het SOOB-subsidiepunt te vinden onder de naam LV opleidingen.
Nascholingen
Rijbewijs C en CE
*Het subsidiebedrag is nooit hoger dan de opleidingskosten.
Dit is het opleidingsfonds in de metaalbewerking. OOM geeft voorlichting en advies over scholing en draagt financieel bij in de kosten hiervan. Kijk hiervoor op de site van OOM.
Stichting DOORZAAM ondersteunt flexorganisaties in Nederland bij het ontwikkelen en opleiden van hun flexkrachten en richt zich daarbij op gezond en veilig werken.
Wij Techniek is het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de technische installatiebranche. Het fonds stimuleert jouw ontwikkeling, zodat je iedere dag vakbekwaam, enthousiast en vol energie aan het werk bent in de technische installatiebranche. Dit kan door middel van scholing, zoals een opleiding, training, workshop of cursus. Om het zetten van die volgende stap aan te moedigen, biedt Wij techniek een aantal tegemoetkomingen voor de werkgever én de medewerker.
Op 15 juni 2020 veranderde OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technisch installatiebedrijf, zijn naam naar Wij Techniek. De naamsverandering is onder meer het gevolg van een nieuwe strategie. Wij Techniek richt zich meer op individuele vakmensen en wat minder op bedrijven
Touringcarchauffeurs die beroepsmatig hun vak uitoefenen dienen de Code 95 aantekening op het rijbewijs te hebben staan. Om Code 95 opleidingen te stimuleren geeft FSO subsidie aan werkgevers die investeren in de scholing van hun werknemers. Voor de aangewezen theoretische en praktijk opleidingen (U en W-trainingen) geldt een subsidiepercentage van 25% of zelfs 50%.
Voor meer informatie over de gesubsidieerde opleidingen (inclusief erkenningscriteria) voor het kalenderjaar 2022 en 2023 kijk je hier