LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

Ervaren docenten
Snel starten
Online inplannen
1 dag incl certificaat

EPT-Stapelaar

De training EPT-stapelaar – met een erg hoog slagingspercentage – verschaft  kennis en vaardigheden met betrekking tot het werken met een elektrische pallettruck, ook wel EPT of stapelaar genoemd. Tijdens deze training worden praktijk en theorie afgewisseld. De nadruk van de training ligt op de praktijkoefeningen en de dag wordt afgesloten door een examen.

Vanuit de Arbowet is het verplicht gesteld dat medewerkers voor het besturen van bedrijfsvoertuigen een specifiek certificaat nodig hebben. Wanneer er een calamiteit of controle plaatsvindt, moet je kunnen aantonen dat je in staat bent om het voertuig veilig te bedienen. Het ongeval of andere calamiteit kan dus niet zjin veroorzaakt door onkunde of door onrechtmatig gebruik. Dit is ook het geval voor het besturen van een EPT-stapelaar. Na de training beschik je over voldoende kennis op het gebied van veiligheid en de risico’s van het bedrijfsvoertuig. Door het positief afronden van het examen behaal je het certificaat dat 5 jaar geldig is. Met een certificaat kun je aantonen dat je een EPT kan besturen. Hierdoor voldoe je aan alle wettelijke verplichtingen.

Doelgroep EPT-Stapelaar

Personen die dit bedrijfsvoertuig besturen hebben een certificaat nodig

Doel

 • Veilig en verantwoord met een stapelaar/elektropallettruck te blijven werken
 • De veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te blijven voeren
 • Het dagelijks onderhoud uit kunnen voeren.

Duur

1 dag

Aantal deelnemers

6 deelnemers per dag per instructeur.

Inhoud van de training

De training EPT-schakelaar bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De onderstaande onderwerpen worden behandeld:

 • Veilig rijden
 • Rijvaardigheid
 • Lastbehandeling

Geldigheid certificaat

 • 5 jaar
 • Vanaf 6 maanden voor het verlopen van het certificaat is het mogelijk om deel te nemen aan het hercertificatie-examen.

Algemeen

Minimaal 16 jaar

Subsidie

Afhankelijk van de branche waarbij u bent aangesloten, zijn er mogelijkheden om de opleiding gedeeltelijk of geheel te laten bekostigen. LEEUW opleidingen is bekend met verschillende regelingen. Hier vind je deze subsidies/regelingen/fondsen.

Manfred Beckmann
Goede les alles woord goed uitgelegd via de computer en ook via tekeningen op een bord ben zeer onder de indruk!! Er was ook altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek wat ik ook belangrijk vind een zeer op prijs stel!! bedankt voor alles ga zo door!! Gr M.Beckmann
Boy
Goed duidelijke uitleg
MEER INFORMATIE OVER EPT-Stapelaar

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang