Loading...

Reachtruckopleiding zonder ervaring

Reachtruckopleiding zonder ervaring2024-07-10T10:46:32+02:00

Haal je reachtruckcertificaat met een tweedaagse opleiding

Er zijn veel magazijn- en warehousemedewerkers die incidenteel met een reachtruck werken. Toch is het erg belangrijk om te beseffen dat het besturen van een reachtruck gevaarlijk kan zijn. Bij het besturen van een reachtruck moet de nadruk liggen op veiligheid, ten eerste voor de bestuurder maar daarnaast ook voor andere medewerkers. Daarom leer je dit tijdens de reachtruckopleiding zonder ervaring, die 2 aaneengesloten dagen plaatsvindt. De cursisten gaan aan niet alleen met theorie maar ook met praktijkoefeningen aan de slag. Je leert zo veilig, correct en efficiënt te werken met een reachtruck.

Eisen en certificering voor een bestuurder van een reachtruck

Vanuit de Arbowet is het verplicht gesteld dat medewerkers voor het besturen van bedrijfsvoertuigen een specifiek certificaat nodig hebben. Wanneer er een calamiteit of controle plaatsvindt, moet je kunnen aantonen dat je in staat bent om het voertuig veilig te bedienen. Het ongeval of de calamiteit kan dus niet zijn veroorzaakt door onkunde of door onrechtmatig gebruik. Dit geldt ook voor het besturen van een reachtruck.
Na de opleiding beschik je over voldoende kennis op het gebied van veiligheid en de risico’s van het bedrijfsvoertuig. Met een certificaat kun je aantonen dat je een reachtruck kan besturen. Hierdoor voldoe je aan alle wettelijke verplichtingen.

Voor wie is de reachtruckopleiding zonder ervaring

Deze training is bestemd voor personen die nog geen ervaring hebben bij het besturen van een reachtruck. Voor reachtruck met ervaring of herhaling kijk je hier.

Doel

Na afloop van de reachtruckopleiding zonder ervaring is de deelnemer in staat om:

  • Veilig en verantwoord met een hef- of reachtruck te blijven werken
  • De veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te blijven voeren
  • Het dagelijks onderhoud uit te blijven voeren

Duur

Twee dagen.

Aantal deelnemers

Zes deelnemers per dag, per instructeur.

Inhoud van de training

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De onderstaande onderwerpen worden behandeld:

  • Veiligheidsaspecten A.I.14 en 17 (Arbo)
  • Hefvermogen, zwaartepunt, lastdiagram
  • Veilig werken en uitvoeren van opdrachten
  • Rijklaar maken van de reachtruck
  • Technische specificaties
  • Theorietoets en praktijkbeoordeling

Reachtruck certificaat behalen

Gedurende de opleiding krijgt de leerling meerdere opdrachten die hij/zij goed leren te volbrengen. De leerling toont zo aan dat hij/zij veilig en efficiënt de reachtruck kan besturen. Hiermee kan de deelnemer van de opleiding op de eerste plaats aantonen dat hij/zij gedegen is opgeleid én tegelijkertijd correct kan werken met een reachtruck. De leerling rondt zo de opleiding positief af met een certificaat van LEEUW opleidingen.

Geldigheid certificaat

  • 5 jaar
  • Vanaf 6 maanden voor het verlopen van het certificaat is het mogelijk om deel te nemen aan het hercertificatie-examen.

Algemeen

Minimaal 16 jaar.

Subsidie

Afhankelijk van de branche waarbij u bent aangesloten, zijn er mogelijkheden om de opleiding gedeeltelijk of geheel te laten bekostigen. LEEUW opleidingen is bekend met verschillende regelingen. Hier vindt u deze subsidies/regelingen/fondsen.

Code 95

Het is mogelijk om deze opleiding voor code 95 te volgen: Veilig werken met reachtruck U16. De waarde van deze opleiding telt dan voor 14 uur (theorie). Hier lees je daar meer over.

Veelgestelde vragen Leeuwopleidingen
Welke type hoogwerker wordt gebruikt tijdens de hoogwerker opleiding?2024-07-11T10:31:36+02:00

Bij onze hoogwerker opleiding maken wij gebruik van twee verschiilende type hoogwerkers. Wij gebruiken een Genie schaarhoogwerker die tot ruim 11 meter hoog kan gaan. Deze hoogwerker is ideaal voor werkzaamheden waarbij verticale hoogte en stabiliteit cruciaal zijn. Daarnaast gebruiken we een Toucan masthoogwerker die tot 10 meter hoogte kan bereiken. Deze hoogwerker is perfect voor situaties waar compactheid en manoeuvreerbaarheid belangrijk zijn.

Met deze twee hoogwerkers zorgen we ervoor dat cursisten ervaring opdoen met een hoogwerker die in de praktijk veel gebruikt wordt.

Krijg je een logistiek certificaat na afloop van een opleiding?2024-07-10T13:20:29+02:00

Ja, na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een officieel erkend logistiek certificaat, afhankelijk van de intern transport opleiding die je volgde. Je ontvangt het certificaat per e-mail.

Welke logistieke opleidingen biedt LEEUW opleidingen aan?2024-07-10T11:54:23+02:00

Wij bieden een breed scala aan logistieke opleidingen aan. Heftruck (basis en herhaling), reachtruck (basis en herhaling), hoogwerker, meeneemheftruck, EPT en stapelaar zijn opleidingen die bij LEEUW opleidingen standaard worden aangeboden.
Het is bovendien mogelijk om incompany maatwerk opleidingen te verzorgen. Dit doen we door heel Nederland voor klanten.

Hoe lang duurt een logistieke opleiding?2024-07-10T11:46:32+02:00

De duur van een logistieke opleidingen varieert. De meeste opleidingen duren één dag. Heftruck en reachtruck basis duren twee dagen.

Welke kleding moet je dragen tijdens een logistieke opleiding?2024-07-10T11:44:30+02:00

Tijdens een logistieke opleiding is het belangrijk dat je geschikte werkkleding draagt. Daarnaast moet je je eigen veiligheidsschoenen meenemen en dragen. Deze schoenen moeten voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidshandschoenen en een veiligheidshelm is afhankelijk van de specifieke cursus. LEEUW opleidingen stelt deze middelen dan beschikbaar. Wanneer je er de voorkeur aan geeft om je eigen beschermingsmiddelen te gebruiken, dan dien je deze mee te nemen.

Waar vinden logistieke opleidingen plaats?2024-07-10T11:37:32+02:00

Onze logistieke opleidingen worden incompany gegeven in heel Nederland maar we hebben ook een eigen logistiek transportcentrum waar opleidingen worden gegeven.

Wat is een meeneemheftruck?2024-07-10T12:18:20+02:00

Een meeneemheftruck is een heftruck die achter een vrachtwagen kan worden bevestigd. Hierdoor kan de vrachtwagenchauffeur met een eigen heftruck de lading laden of te lossen. Je ziet de meeneemheftruck meestal achter een CE combinatie of een LZV combinatie.

Welke intern transport opleidingen kun je met SOOB subsidie volgen?2024-07-10T11:18:08+02:00

Er zijn meerdere intern transport opleidingen die je met SOOB subsidie kunt volgen. Heftruck basis (2 dagen opleiding) en heftruck herhaling (1 dag opleiding) kun je volgen voor de nascholing Veilig werken met vorkheftruck U16. Reachtruck basis (2 dagen opleiding) en reachtruck herhaling (1 dag opleiding) kun je volgen voor de nascholing Veilig werken met reachtruck U16.

Meer uitleg over hoe je de SOOB subsidie aanvraagt en de actuele subsidiebedragen kun je hier vinden.

Welke intern transport opleidingen kun je voor code 95 volgen?2024-07-10T11:19:58+02:00

Er zijn meerdere intern transport opleidingen die je voor code 95 kunt volgen. Heftruck basis en heftruck herhaling kun je volgen voor de nascholing Veilig werken met vorkheftruck U16. Reachtruck basis en reachtruck herhaling kun je volgen voor de nascholing Veilig werken met reachtruck U16. De EPT en stapelaar opleiding kan meetellen voor de code 95 nascholing Gebruik laad- en losmaterieel U17.

Wat is het verschil tussen EPT en stapelaar?2024-07-10T10:16:26+02:00

Een elektrische pallettruck, ook wel EPT genoemd, verplaatst goederen alleen horizontaal en gaat niet omhoog. Een stapelaar, ook wel bekend als een stapelaartruck, verplaatst goederen verticaal, zoals bijvoorbeeld het opstapelen van goederen in stellingen. Voor beide intern transport voertuigen kun je een certificaat halen. Bij het stapelaar certificaat krijg je ook de EPT erbij. Daarom spreken we over een EPT en stapelaar certificaat. Omgekeerd geldt dat je met een EPT certificaat, geen stapelaar mag bedienen.

Wat is de geldigheid van een logistiek certificaat?2024-07-10T10:11:12+02:00

Een logistiek certificaat is 5 jaar geldig. Vanaf 6 maanden voor het verlopen van het logistiek certificaat is het mogelijk om deel te nemen aan een herhalingsopleiding.

Mijn vraag gaat over: *
Ga naar de bovenkant