LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

Opleiding in examengebied
Snel starten
ZLTO erkend

Met het T praktijkpakket ben je goed voorbereid

Om op de openbare weg met een trekker (of tractor) te rijden, heb je een T-rijbewijs of trekkerrijbewijs nodig. Tijdens de praktijklessen word jij zo goed mogelijk voorbereid om te kunnen slagen voor je T-rijbewijs.

Vereiste

 • Je moet je theorie-examen voor de trekker/tractor gehaald hebben. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Hierdoor laat je zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op.
 • Vanaf 16 jaar kun je beginnen met rijlessen.

Duur

16 uur

Inhoud

Tijdens de opleiding komen de volgende zaken aan bod

 • Controle van de tractor
 • Aan- en afkoppelen
 • Rijden binnen en buiten de bebouwde kom
 • Bijzondere manoeuvres (recht achteruitrijden, keren en bochtje achteruit)
 • Controle voertuigpapieren

Medische keuring

Wil je praktijkexamen doen voor het T-rijbewijs, dan moet je hiervoor een gezondheidsverklaring invullen bij het CBR. Hier (bij het kopje gezondhiedsverklaring) lees je daar alles over. Nadat je de verklaring hebt ingevuld en betaald, krijg je van het CBR antwoord of je geschikt bent om op examen te gaan.

Waar

De praktijklessen vinden plaats in de omgeving van Eindhoven en starten vanaf ons hoofdkantoor.

Planning

In overleg met elkaar maken wij een planning. Sommige cursisten willen 1 keer in de week rijden en anderen willen een spoedcursus van een paar dagen in de schoolvakantie. Je geeft je mogelijkheden aan en wij houden hier rekening mee. Voor de planning moeten we rekening houden met de beschikbaarheid van het examen, de instructeur en van jouw mogelijkheden.

Lesmateriaal

Bij LEEUW opleidingen maken we gebruik van de nieuwste voertuigen. Hierdoor ben je van alle gemakken voorzien. In onze trekker rij je in een automaat erg comfortabel. Je hoeft niet meer te schakelen en te koppelen. Je rijdt meer ontspannen en je kunt je makkelijker concentreren op wat er rondom jou op de weg gebeurt. Met twee handen aan het stuur vergroot je de veiligheid van jezelf en de andere verkeersdeelnemers.

Subsidiemogelijkheden

Er bestaan subsidiemogelijkheden voor MBO-leerlingen die een opleiding volgen in de groen-, grond- en infrastructuur. Om hiervoor in aanmerking te komen en voor meer informatie kijk je hier.

meer informatie over het T-rijbewijs praktijkpakket

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang