LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

De fysieke voordelen van motorrijden: meer dan alleen avontuur

Welkom bij onze blog over de fysieke voordelen en positieve effecten van motorrijden! Naast het plezier en de spanning die motorrijden met zich meebrengt, biedt motorrijden ook voordelen voor je lichamelijke gezondheid. Dus, zet je helm op en laten we ontdekken hoe motorrijden niet alleen je geest maar ook je lichaam ten goede komt!

Verbeterde balans en coördinatie

Motorrijden vereist een goede balans en coördinatie, vooral tijdens het manoeuvreren en het houden van evenwicht op de motor. Door regelmatig te rijden, kun je je balans en coördinatie verbeteren.

Versterking van de kernspieren

Het controleren van een motorfiets vereist de betrokkenheid van je kernspieren (buikspieren, rugspieren en heupen) om stabiliteit te behouden. Het regelmatig gebruiken van deze spieren tijdens het rijden kan helpen bij het versterken van je kern.

Verbetert concentratie

Motorrijden vereist een hoge mate van concentratie en focus op de weg en het verkeer om je heen. Het regelmatig uitoefenen van deze mentale alertheid tijdens het rijden kan je concentratievaardigheden verbeteren, zowel op als buiten de motorfiets.

Verbrandt calorieën

Hoewel motorrijden misschien niet als een intensieve fysieke activiteit wordt beschouwd, kan het toch calorieën verbranden. Het continu vasthouden van het evenwicht, het bewegen van je lichaamsgewicht en het gebruik van je spieren tijdens het rijden kunnen bijdragen aan het verbranden van extra calorieën.

Verbetert motorische vaardigheden

Motorrijden vereist het gebruik van verschillende motorische vaardigheden, zoals hand-oogcoördinatie, reactievermogen en motorische controle. Je voeten spelen een cruciale rol bij het remmen en schakelen. Deze taken worden vaak afzonderlijk uitgevoerd. Met je handen geef je weer andere opdrachten: schakelen en gasgeven. Door regelmatig te rijden, kun je niet alleen deze motorische vaardigheden verbeteren en verfijnen, maar ook leren om vloeiend en precies te schakelen en te gasgeven met je handen, terwijl je je voeten effectief gebruikt voor het remmen en schakelen. Door regelmatig te rijden, kun je deze vaardigheden verbeteren en verfijnen.

Verbetert houding en lichaamsbewustzijn

Motorrijden vereist een goede houding en lichaamsbewustzijn om comfortabel en veilig te kunnen rijden. Door je bewust te zijn van je houding en actief te werken aan een goede zithouding op de motor, kun je de spieren in je rug, nek en benen versterken en een betere algehele lichaamshouding ontwikkelen. Het rijden met een rechte rug is belangrijk. Onze motorinstructeurs letten natuurlijk ook altijd op een goede zithouding tijdens de rijlessen.

Het is belangrijk op te merken dat de fysieke voordelen van motorrijden afhankelijk zijn van de duur en intensiteit van het rijden, evenals andere factoren zoals je lichaamsbouw en gezondheid. Het dragen van een beschermende uitrusting (lees hierover in onze blog) is essentieel om letsel te voorkomen en veilig te blijven tijdens het rijden.

Wil jij de fysieke voordelen ervaren van het motorrijden? Meld je aan voor een adviesles en beleef de onvergetelijke ervaring van het besturen van een motor. Neem gerust contact met ons op bij eventuele vragen.

Ps. Lees ook onze andere interessante blogs over onderwerpen die met het motorrijbewijs en motorrijlessen te maken hebben. Hier kun je ze allemaal lezen.

Meer informatie over de fysieke voordelen van motorrijden | blog

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang