LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

Haal het optimale uit uw DAF

DAF Driver Training W01

Iedere beroepschauffeur is verplicht om nascholing te volgen maar niet elke vorm van nascholing heeft dezelfde kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat chauffeurs van een DAF voertuig optimaal worden bijgeschoold heeft DAF de DAF Driver Training ontwikkeld. Onze instructeurs zijn door DAF opgeleid om voor u de beste DAF Driver Training te verzorgen.

Vervoer

Om het rendement van deze nascholing zo groot mogelijk te maken, adviseren wij de cursist om met eigen voertuig hieraan deel te nemen. Belangrijk is echter wel dat de brandstofverbruiksmeter van het voertuig een nauwkeurigheid heeft tot 0,1 liter. LEEUW opleidingen beschikt overigens wel over vrachtwagens die geschikt zijn voor deze nascholing. Onze bus beschikt helaas niet over deze brandstofverbruiksmeter.

 

Deze nascholing heeft een e-learning leermethode ter voorbereiding van het klassikale deel. In deze individuele en online leermethode wordt de uitleg over een onderwerp met beeldmateriaal ondersteund. Hierdoor is de lesstof afwisselend en duidelijk. De e-learning is verdeeld in hoofdstukken. Op het einde van ieder hoofdstuk krijg je een aantal toetsingsvragen. Je mag pas met het volgende hoofdstuk starten wanneer je de vragen goed beantwoordt. Het grote voordeel van e-learning is dat jij bepaalt waar en wanneer je de e-learning maakt en het tempo. De toestingsvragen moet je wel binnen een bepaalde tijd invullen.

Je krijgt uiterlijk 10 dagen voor je klassikale les de code voor de e-learning in je mailbox. Je mag echter pas 10 dagen voor aanvang ermee starten en je ontvangt hiervan een herinnering. De e-learning moet afgerond zijn vóór de start van de klassikale les. Als je de e-learning hebt afgerond, krijg je een certificaat te zien. Dit certificaat moet je kunnen voorleggen aan de docent bij de start van het klassikale deel.

 

Doelgroep

Deze training is bestemd voor beroepschauffeurs die in het bezit zijn van rijbewijs C of rijbewijs D en die gaan rijden op een DAF Euro 6.

Doel

Deze training heeft als doel om brandstofbesparend en minder milieubelastend te rijden met als uiteindelijk doel een structurele kostenbesparing in de bedrijfsvoering.

Duur

2 dagdelen

Aantal deelnemers

2 deelnemers per dag per instructeur.

Inhoud van de training

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De onderstaande onderwerpen worden behandeld:

 • Het principe van specifiek brandstofgebruik
 • Brandstofbesparende rijstijl
 • Voertuig en chauffeur
 • Invloeden van weer, weg en verkeer op brandstofverbruik
 • Techniek en uitvoering van het voertuig
 • Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik
 • Anticiperend rijgedrag

Waarde nascholing code 95

7 uur

DAF voucher

Bij de aanschaf van een DAF Euro 6 ontvangt u een voucher voor een kosteloze DAF Driver Training. Deze voucher kunt u gebruiken als betaalmiddel voor deze cursus.

 

Om ervoor te zorgen dat chauffeurs van een DAF-voertuig optimaal worden bijgeschoold, heeft DAF heeft een landelijk netwerk van 25 DAF Driver Training Partners. LEEUW opleidingen is een van die partners. Onze instructeurs zijn door DAF opgeleid om voor jou de beste DAF Driver Training te verzorgen.

Algemeen

Je moet in het bezit zijn van een C- of D-rijbewijs.
Tarieven zijn exclusief aan- en afmelden Code 95 – CCV.
Op al onze cursussen zijn de algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.
Meer informatie van de Rijksoverheid over code 95 vind je hier.

Tijs van Wershoven
Prima.
Meer informatie over DAF Driver Training W01

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang