LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

15 uur autorijles

De belangrijkste voorbereiding om voor het praktijkexamen voor de auto te slagen, zijn natuurlijk je rijlessen. Onze instructeurs weten wat je moet kunnen en kennen om hiervoor te slagen. Wij adviseren daarom altijd om je praktijkopleiding voor de auto te starten met een adviesles. Je hebt hierbij de keuze of je kiest voor een schakelauto adviesles of een automaatauto adviesles*. Hierdoor kan de instructeur bepalen hoeveel uur rijles jij nodig hebt om je autorijbewijs te halen. Voor de auto hebben wij verschillende mogelijkheden hiervoor. We hebben twee verschillende pakketten: Easy License en Rijopleiding in stappen. Rijopleiding in stappen telt 30 uur rijles en heeft naast het praktijkexemen ook een proefexamen en examengarantie. Easy License telt 40 uur rijles en het praktijkexamen. Wanneer blijkt dat je minder uren rijles nodig hebt, dan kun je kiezen voor 10 uur autorijles, 15 uur autorijles of 20 uur autorijles. Je hebt dan ook een praktijkexamen nodig om je opleiding af te sluiten. Het zou ook kunnen zijn dat gedurende de praktijkopleiding met een pakket blijkt dat je meer lesuren nodig hebt, je kunt dan ook kiezen voor een aantal uren rijles.

* Lees het blog over de verschillen van een lesauto met een handgeschakelde versus een automatische bediening. Beide opties hebben hun eigen voordelen en overwegingen.

Vanaf welke leeftijd mag je starten?

Je mag je autorijbewijs gaan halen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Je kan echter pas praktijkexamen doen als je 17 jaar bent.

Planning autorijles

 • 15 uur autorijles plan je in overleg met de instructeur. Je kunt ook kiezen voor 10 uur autorijles of 20 uur autorijles.
 • In onze app en je digitale omgeving kan je exact zien wanneer jouw volgende rijles is.
 • Je bepaalt in overleg met je instructeur of je kiest voor een lesuur van 60 minuten, anderhalf uur of 2 uur. Afwisseling in de lengte van je autorijles is natuurlijk ook mogelijk.
 • Het praktijkexamen vindt meestal plaats op een doordeweekse dag in de ochtend. Houd daarmee rekening met het plannen van je rijlessen. Zorg ervoor dat je op het tijdstip van je praktijkexamen les hebt gehad. Zo heb je een idee welke verkeersdrukte je kunt verwachten. Les dus niet alleen maar ’s avonds en in het weekend. De verkeersomstandigheden zijn dan echt anders.

Waar

Hier vind je de informatie over de locatie van onze autorijlessen.

LEEUW docenten

Een LEEUW docent is niet zomaar een docent. Onze docenten worden door ons opgeleid en getraind volgens de nieuwste methode. In samenwerking met het CBR heeft LEEUW opleidingen de RIS opleiding ontwikkeld, al onze docenten werken volgens deze RIS methode. Bovendien hebben al onze docenten een Verklaring Omtrent Gedrag.

 Onze experts delen waardevolle inzichten die je helpen het B-rijbewijs te halen.

Blogs over het autorijbewijs 

Bij LEEUW opleidingen doen we er alles aan om jou zo snel mogelijk te laten slagen.

MEER INFORMATIE OVER 15 uur autorijles

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang