Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Eigen mobiele app

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

Op ons eigen trainingscentrum
Altijd dezelfde instructeur

Motor pakket 16 uur

De belangrijkste voorbereiding voor het halen van je praktijkexamen voor de motor zijn natuurlijk je rijlessen. De motorinstructeur weet wat je moet kunnen en kennen voor het voor het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en het motorexamen verkeersdeelneming (AVD). Wij adviseren altijd om je praktijkopleiding voor de motor te starten met een adviesles. Hierdoor kan de instructeur bepalen welk voordeelpakket jij nodig hebt om je motorrijbewijs te halen. Wij hebben verschillende voordeelpakketten voor de motor.

Waar

LEEUW opleidingen heeft als enige in de regio de beschikking over een eigen trainingscentrum bij het centrum van Eindhoven. Voor de adresgegevens kijk je hier.

Planning

De lessen worden in overleg met jou en de instructeur gepland.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding komen de volgende zaken aan bod:

 • Slalom
 • Wegrijden uit parkeervak
 • Denkbeeldige acht
 • Stapvoets rijden
 • Halve draai
 • Uitwijkoefening
 • Stopoefeningen

Gezondheidsverklaring

Wil je opgaan voor je praktijkexamen voor de motor, dan moet je hiervoor een gezondheidsverklaring invullen bij het CBR. Voor de uitleg over hoe je deze verklaring kunt regelen, verwijzen wij je naar hier en volg daar de instructies bij het kopje ‘gezondheidsverklaring invullen’.

Machtiging

Wanneer LEEUW opleidingen je praktijkexamen gaat aanvragen, dan moet je ons daarvoor eerst een machtiging geven. Eerder kunnen wij helaas niet een examen reserveren. Voor de uitleg over hoe je de machtiging kunt regelen, verwijzen wij je naar hier en volg de instructies bij het kopje ‘machtiging’.

Examens

Om je a-rijbewijs te halen moet je voor twee examens slagen. Beide praktijkexamens zijn onderdeel van het voordeelpakket van de motor. Voor meer informatie over beide examens kun je kijken op de link van de pagina (hieronder).

 • Het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) vindt plaats tijdens de rijlessen van het voordeelpakket. De instructeur bepaalt wanneer je de onderdelen beheerst die je voor dat examen onder de knie moet hebben.
 • Het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) vindt plaats wanneer je alle vaardigheden beheerst die je nodig hebt om te slagen voor je totale rijopleiding van de motor.

Beschermingsmateriaal

Het gebruik van een helm, beschermdende kleding en handschoenen zijn verplicht. Als je de opleiding volgt, hoef je deze nog niet te bezitten. Wij stellen het materiaal graag beschikbaar. Wij adviseren ook stevige schoenen aan te doen tijdens je motorrijlessen. Hier moet je zelf voor zorgen.

meer informatie over het Motor pakket 16 uur

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Eigen mobiele app