LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Hoe kun je code 95 controleren?

Om code 95 op het rijbewijs te behouden, moeten er 35 uur nascholing per vijf jaar gevolgd worden. Hiervan mogen maximaal drie nascholingen een e-learning methode hebben. Één nascholing moet een praktische nascholing zijn. Chauffeurs die binnen de termijn van vijf jaar geen 35 uur nascholing hebben gevolgd, mogen niet meer beroepsmatig rijden. Maar waar kun je de actuele status van je code 95 nascholingen vinden zodat je het kunt controleren? In deze blog leggen wij uit hoe je de code 95 status kunt controleren.

Stap 1. Inloggen in mijncbr.nl

Je logt in met je DigiD bij mijncbr.nl

Stap 2. Je bent nu in het openingsscherm

Je gaat naar resultaten in de bovenste navigatiebalk.

Stap 3. Resultaten

Je kunt nu bij Diploma’s, certificaten of documenten kiezen voor Download Resultaten.

Stap 4. Sla het bestand op.

Je hebt nu de resultaten digitaal in je bezit. Je kunt nu de status van je code 95 hierop terugvinden. Wellicht dat je dit document ook moet inleveren bij je werkgever. Hierdoor kan deze je voortgang monitoren en je inschrijven voor één of meer nascholingen.

Code 95 resultaten bij cbr

Hoe werkt het bijschrijven van code 95 nascholingen?

Wanneer je aan de nascholingsuren hebt voldaan, gaat er vanuit het CBR bericht naar de RDW. Houd er rekening mee dat de administratieve verwerkingstijd hiervan een paar dagen is. Maak een afspraak bij de gemeente. Daar kun je de nieuwe code 95 periode laten bijschrijven. Deze periode code 95 is dan weer 5 jaar geldig.

Voordelen van een zakelijke klant

Voor de meeste (transport)bedrijven met meerdere chauffeurs kost het plannen van de nascholingen en de administratieve werkzaamheden hieromtrent veel tijd. De relatiemanagers van LEEUW opleidingen kunnen bedrijven hierin ontzorgen. Wil je meer weten over de voordelen en services voor een zakelijke klanten, kijk dan hier. Wil je dat een van onze relatiemanagers met je contact opneemt, stuur dan via deze link een mail. Welkom bij LEEUW opleidingen!

Code 95

 • Hier vind je onze code 95 nascholingen.
 • Wij hebben een aantal interessante blogs gepubliceerd over code 95. Hier vind je ze allemaal.
Heb je nog vragen over code 95 controleren | blog

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang