LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Tips om beroepschauffeurs te motiveren code 95 nascholingen te volgen.

Welkom bij onze blog, waar we je tips geven om medewerkers te motiveren om theoretische code 95 nascholingen te volgen! In deze blog delen we praktische tips en strategieën die je kunt gebruiken om je medewerkers te stimuleren. Lees verder en ontdek hoe je het beste deze uitdaging benadert.
! Deze tips gelden ook voor chauffeurs die het niet fijn vinden om een dag in de schoolbanken te zitten.

Communiceer het belang van het volgen van de nascholingen

Leg duidelijk uit waarom de nascholing van belang is voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Benadruk de voordelen van het vergroten van hun kennis, vaardigheden en veiligheid op de weg. Geef chauffeurs concrete voorbeelden van hoe het volgen van de nascholing hun carrièremogelijkheden en toekomstige kansen verbetert.
> zie ook blog over het waarom van code 95 voor chauffeurs <

Maak de link met de praktijk

Leg met concrete voorbeelden uit hoe de theoretische kennis van de nascholing, direct toegepast kan worden op hun dagelijkse werkzaamheden. Maak bijvoorbeeld een filmpje van een chauffeur waarin hij vertelt over een situatie waarin de verworven kennis hielp om veiliger en efficiënter te rijden. Door bewegend beeld hoor je niet alleen het verhaal maar je ziet ook de emotie van je collega/werknemer.

Bied afwisseling

Begrijp dat een hele dag in de schoolbanken zitten voor sommige chauffeurs uitdagend kan zijn. Verspreid de nascholingen juist voor die chauffeurs over een ruimere periode. Hierdoor kunnen chauffeurs hun tijd beter beheren en zich beter concentreren tijdens de lessen. Wij adviseren om jaarlijks één cursus te volgen om zo up-to-date te blijven. In vijf jaar voldoe je zo altijd aan de wettelijke verplichting.

Interactieve leermethoden

Kies nascholingen die een voorbereidingen met e-learning bieden. Dit kan helpen om de bereidwilligheid tot het volgen van een code 95 training van chauffeurs te vergroten en de leerervaring boeiender te maken.

Erkenning en beloningen

Door de meeste werkgevers worden de kosten van de code 95 nascholingen bekostigd en vinden de nascholingen plaats gedurende de werktijden. Werkgevers investeren in de opleiding van de werknemers. Dit is zeker gezien worden als een beloning. Het is namelijk een investering in de toekomst van de werknemer.

Faciliteer informatieve bijeenkomsten

Zeker voor grote ondernemingen kan dit erg positief werken. Deel tijdens deze bijeenkomst alle informatie over code 95 met je werknemers. Laat een chauffeur aan het woord die graag zijn succeservaring deelt met zijn/haar collega’s. In een collegiale setting kan er ruimte ontstaan voor een groepsdiscussie die de motivatie vergroot.

Flexibiliteit in planning

Houd rekening met de individuele behoeften en beschikbaarheid van chauffeurs bij het plannen van de nascholingen. Bied flexibele planningen aan, zodat chauffeurs de nascholing kunnen volgen op tijdstippen die voor hen het beste werken.

Motiveren code 95 vraagt om positieve benadering

Het is belangrijk om een positieve en ondersteunende benadering in te zetten bij het motiveren van beroepschauffeurs bij het volgen van code 95 nascholingen. Luister naar hun zorgen en toon begrip voor eventuele weerstand. Door de voordelen en waarde van de nascholing te benadrukken en rekening te houden met individuele behoeften en zorgen, kun je een omgeving creëren waarin chauffeurs gemotiveerd worden om de theoretische code 95 nascholing te volgen.
Het tonen van waardering voor hun inzet en het erkennen van hun prestatie zal ook bijdragen aan de motivatie van je werknemers. Dit traject kost tijd maar met de juiste aanpak kun je chauffeurs stimuleren om aan deze wettelijke verplichting te voldoen.

Wij hopen dat deze blog je helpt om jezelf of je collega’s te motiveren in het volgen van theoretische nascholingen. LEEUW opleidingen ondersteunt chauffeurs en werkgevers bij het maken van weloverwogen keuzes! Wij bieden hiervoor graag advies op maat aan. Neem tijdens kantooruren contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen vragen om jezelf of je collega's te motiveren voor code 95?

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang