LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Autorijbewijs in twee weken halen?

De verdeling van het aantal benodigde lesuren om het autorijbewijs te halen is erg divers. De meeste aankomende automobilisten lessen gedurende vijf maanden voordat ze opgaan voor het praktijkexamen. Maar is er een snellere methode? Een van de opties die aantrekkelijk kan zijn, is een spoedcursus autorijbewijs. Maar hoe werkt dat nu precies en is het geschikt voor iedereen? Lees daarvoor dit blog met het interview met Abel.

Abel vertelt over zijn intensieve rijopleiding van twee weken om het autorijbewijs te halen. Je ontdekt de voor- en nadelen van deze aanpak.

Waarom had je 38 uur rijles in 2 weken?

Mijn moeder stelde dit voor omdat ze vroeger zelf een spoedcursus autorijbewijs volgde. Bij LEEUW opleidingen hebben we gepolst of dat mogelijk was. Ik heb in mei de adviesles gehad met het advies voor 40 lesuren. Mijn praktijkexamen stond voor eind juli gepland. Doordat ik toen mijn zomervakantie had, was het intensieve rijlestraject prima in te plannen.

Wat waren de voordelen van dit compacte schema?

Ik ben erg positief over de hele ervaring. Door de dagelijkse rijlessen zat ik goed in de flow. Ik maakte ook snel progressie. Mijn progressie ging trouwens veel sneller dan bij mijn vrienden die een uur rijles per week hadden. Bij hen schoot het traject niet op. Dat was voor mij een extra bevestiging dat ik blij was dat ik deze invulling koos.

Wat was de uitdaging van de lange rijlessen?

De grootste uitdaging was om een pauze bewust in te bouwen. Daarna had ik weer de focus terug.

Hoe heeft je instructeur je hiermee geholpen?

Vienna, mijn instructrice, heeft me top geholpen. Als ze merkte dat ik moe werd, dan pakte ze vaak er meteen nog een nieuw onderdeel bij om daarna de pauze in te lassen.

Was je beter voorbereid op het praktijkexamen door deze aanpak?

Ik denk het wel. Door de flow waarin ik zat, was ik ook echt klaar voor het praktijkexamen. Het examen gaf me ook geen extra stress of spanning.

Wat was de waardevolste les tijdens de spoedcursus?

Als je een langere periode aan één stuk autorijdt, moet je pauzes nemen voor de focus.

Heb je tips voor anderen die een autorijbewijs in 2 weken willen halen?

Ja, ik heb wel enkele tips:

  • Je moet zeker aangeven dat je een (korte) pauze nodig hebt als je moe wordt.
  • Je doet er verstandig aan om rekening te houden met je activiteiten. Je wilt fit zijn voor de rijles (ga zeker niet uit de avond ervoor).
  • Misschien dat ik achteraf de rijlessen in drie weken tijd iets fijner had gevonden.

Interview met Abel: in twee weken mijn autorijbewijs

Abel heeft in mei zijn adviesles gehad. De instructeur adviseerde Abel een pakket van 40 uur autorijles te nemen (Rijopleiding in stappen). De rijlessen zijn in een compacte periode van 2 weken zomervakantie gepland. Op maandag had hij zijn eerste rijlessen en de week erop op vrijdag had hij zijn praktijkexamen. Abel is in één keer geslaagd voor dat examen.

De lengte van de rijlessen was verschillend. Abel had twee kortere lesblokken van 1,5 en 2 uur. De andere dagen lesde hij 4,5 of 3,5 uur. Voor het praktijkexamen te Eindhoven heeft Abel een uur rijles gehad. Dat is voor alle examenkandidaten zo. Hierdoor neemt de spanning weg voor het praktijkexamen en kun je rustig naar de examenlocatie rijden.

Hoe plan je je rijlessen in?

Autorijlessen kun je op verschillende manieren inplannen. Abel’s intensieve rijopleiding van twee weken biedt een frisse kijk op het behalen van je autorijbewijs. Zijn succesverhaal benadrukt de voordelen van een compact schema. Als je overweegt om je rijlessen op een vergelijkbare manier te plannen, houd dan rekening met je eigen energieniveau. Voor mensen die bijvoorbeeld snel zijn afgeleid, is de aanpak minder geschikt. Voor anderen kan het zeker een effectieve manier zijn om snel je autorijbewijs te halen!

Wil jij binnenkort je autorijbewijs halen?

We hopen dat dit interview met Abel je heeft geïnspireerd.  Vanaf 16,5 jaar oud kun je starten met autorijles. Dit traject start met een adviesles. Tijdens een adviesles maak je kennis met de instructeur, je krijgt een korte uitleg en gaat daarna rijden op de openbare weg. In de nabespreking krijg je een persoonlijk opleidingsadvies.

Zeker wanneer je in een korte periode je rijlessen wilt plannen, boek dan zo snel mogelijk de adviesles in. Je hebt daarbij de keuze voor een schakelbediening lesauto of een automaat lesauto. Wat de voordelen zijn van beide types lesauto’s, kun je in dit blog van ons lezen. Hopelijk zien wij je binnenkort bij LEEUW opleidingen voor de start van je praktijkopleiding!

Meer informatie over autorijbewijs in 2 weken halen | blog

    USP
    Sinds 1962
    USP
    Lestijd is lestijd
    USP
    Altijd dezelfde instructeur
    USP
    Snel starten
    USP
    Beste opleider 2022
    USP
    Online voortgang