LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Deze code 95 nascholingen zijn specifiek zijn voor een bus of vrachtwagen?

Er zijn verschillen in de aanbevolen code 95 nascholingen voor chauffeurs voor de bus en vrachtwagen. De werkzaamheden en verantwoordelijkheden zijn namelijk niet hetzelfde. Hoewel er enige overlap is, zijn er specifieke aspecten waarop de chauffeurs met een D-rijbewijs en een C-rijbewijs zich moet richten. In deze blog benoemen wij de code 95 nascholingen die specifiek zijn voor buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs.

Code 95 nascholingen voor buschauffeurs (D-rijbewijs)

Sociale veiligheid en omgaan met agressie U15

Er kunnen helaas situaties voordoen waarin passagiers agressief gedrag vertonen of dat er onveilige situaties zich voordoen. De nascholing helpt chauffeurs om bewust te worden van deze veiligheidsrisico’s en er effectief mee om te gaan. Door de chauffeur te voorzien van strategieën en technieken wordt agressief gedrag – maar zeker ook conflicten – voorkomen.

Communicatieve en sociale vaardigheden U14

Buschauffeurs hebben intensief contact met passagiers en moeten uitstekende communicatieve vaardigheden bezitten. Deze nascholing is gericht op klantgerichtheid, conflictbeheersing en omgang met verschillende passagierstypes. Deze vaardigheden zijn essentieel voor een chauffeur met een D-rijbewijs.

Leefstijl U19

Gezien de lange uren achter het stuur en de verantwoordelijkheid voor het welzijn van passagiers, is deze nascholing zeer nuttig voor buschauffeurs. Minder klachten van vermoeidheid, beter kunnen omgaan met stress en het behouden van een goede fysieke en mentale gezondheid dragen bij aan de gezondheid van de buschauffeur alsook aan de veiligheid van de passagiers.

EHBO chauffeurs U21

Chauffeurs leren hoe ze adequaat en snel moeten handelen bij ongevallen en medische noodgevallen. De nascholing omvat onderwerpen zoals reanimatie, het stoppen van ernstige bloedingen, het verlenen van eerste hulp bij bewusteloosheid en het stabiliseren van botbreuken. Door de praktische oefeningen leert de chauffeur zelfverzekerder en effectiever te handelen in noodsituaties. De veiligheid van de chauffeur en de passagiers is daardoor groter.

Code 95 nascholingen voor vrachtwagenchauffeurs (C-rijbewijs)

Lading zekeren U03

Vrachtwagenchauffeurs hebben te maken met het veilig laden, vervoeren en lossen van goederen. Deze nascholing traint chauffeurs om een veilig transport te kunnen laten uitvoeren volgens de nationale en internationale regels. Door deze nascholing worden ongevallen en schade voorkomen.

Veilig werken met de vrachtauto W07

De nascholing ‘Veilig werken met de vrachtwagen’ is van essentieel belang voor vrachtwagenchauffeurs. Deze nascholing richt zich op het bevorderen van veiligheid tijdens het werk van de vrachtwagenchauffeur en het verminderen van de risico’s van het transport. De nascholing biedt chauffeurs waardevolle kennis en vaardigheden op het gebied van verkeersveiligheid, fysieke belasting en omgang met onveilige situaties. Het doel is het voorkomen van ongevallen, verbeteren van de beroepsuitoefening en creëren van een veilige werkomgeving.

ADR U01

Vrachtwagenchauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, dienen tenminste in het bezit te zijn van het ADR-basiscertificaat. Deze nascholing helpt chauffeurs om aan de wettelijke vereisten te voldoen. Je kunt namelijk na de code 95 nascholing meteen het examen voor het certificaat afnemen. Zo volg je én een nascholing én je behaalt je certificaat.

Bij LEEUW opleidingen kun je verschillende ADR opleidingen volgen: ADR basis, ADR verlenging, ADR basis + tank, ADR basis + tank verlenging, ADR klasse 1 en klasse 7.

Nascholing code 95 specifiek voor de bus of vrachtwagen

Wij begrijpen het belang van het maken van de juiste keuze in nascholingen voor zowel beroepschauffeurs als werkgevers. Of het nu gaat om het vergroten van de veiligheid, het bevorderen van professionele ontwikkeling van de chauffeur of dat er andere prioriteiten zijn, wij streven ernaar om op advies op maat aan te bieden. LEEUW opleidingen ondersteunt chauffeurs en werkgevers bij het maken van weloverwogen keuzes!

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste afwegingen. Neem contact met ons op tijdens kantooruren.

Heb je vragen over nascholingen voor de bus of vrachtwagen?

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang