LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Deze code 95 nascholingen dragen bij aan een goede gezondheid van beroepschauffeurs!

Code 95 nascholingen zijn voornamelijk gericht zijn op het vergroten van de vakbekwaamheid en veiligheid van beroepschauffeurs. Gelukkig zijn er ook nascholingen die bijdragen aan de gezondheid van de beroepschauffeur zelf. Het maakt hierbij niet uit of het om een chauffeur van de bus of de vrachtwagen gaat. In deze blog leggen wij graag uit welke nascholingen aan jouw gezondheid een positieve bijdrage leveren.

Wat zijn de voordelen van een gezond lichaam?

 • Je voelt je sterker en hebt meer energie om de dagelijkse taken aan te kunnen.
 • Je bent beter bestand tegen ziekten en infecties. Hierdoor ben je minder vaak ziek.
 • Je kunt actiever leven en hebt geen last van belemmeringen.
 • Je hebt een grotere kans op een langere levensduur en een hogere kwaliteit van leven naarmate je ouder wordt.
 • Het verbetert de concentratie, het geheugen en je denkprestaties/denkvaardigheden.
 • Het vermindert de mate dat je last hebt van stress en de kans op een burn-out.

Investeer in gezondheid!

Een goede gezondheid heeft talloze voordelen voor vrachtwagenchauffeurs, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Door de juiste nascholingen te volgen, kunnen chauffeurs hun mentale en fysieke capaciteiten verbeteren. Investeringen in de gezondheid van vrachtwagenchauffeurs, onder andere door het volgen van code 95 nascholingen die bijdragen aan een goede/betere gezondheid, zijn essentieel om hun welzijn en veiligheid te bevorderen. Transportbedrijven en werkgevers hebben hierin een belangrijke rol. De volgende nascholingen dragen bij aan een goede gezondheid:

Fysieke belasting U20

Deze nascholing behandelt technieken voor het verminderen van fysieke belasting tijdens het rijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het correct afstellen van de stoel en het stuur, goede zithouding. Maar ook het vermijden van onnodige inspanning tijdens het laden en lossen komen in deze nascholing komen aan bod.

Leefstijl U19

Deze nascholing richt zich op het bevorderen van gezonde voedingsgewoonten voor chauffeurs. Het omvat informatie over voedingswaarde, het maken van gezonde keuzes onderweg en tips voor het organiseren van maaltijden tijdens lange ritten. Chauffeurs krijgen kennis en inzicht om een blijvende gezonde leefstijl aan te nemen zowel op het werk als in het privé leven.

EHBO chauffeurs U21

Chauffeurs krijgen in deze nascholing essentiële kennis en vaardigheden om eerste hulp te verlenen in noodsituaties. Hierdoor kunnen chauffeurs snel en effectief reageren op ongevallen of medische noodgevallen die ze onderweg kunnen tegenkomen. Bovendien vergroot de nascholing het zelfvertrouwen van chauffeurs en helpt het hen om kalm te blijven in stressvolle situaties. Dit draagt bij aan het eigen emotionele welzijn.

Wat kun je nog meer doen?

Hoewel deze nascholingen gericht zijn op de gezondheid van chauffeurs, is het belangrijk op te merken dat een goede gezondheid een voortdurend proces is dat ook buiten de nascholingscursussen aandacht nodig heeft. Chauffeurs moeten streven naar een gezonde levensstijl, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende rust en een gebalanceerd dieet om hun algehele welzijn te bevorderen. Een bedrijf dat een gezonde levensstijl van de chauffeurs hoog in het vaandel heeft, kan verschillende voorzieningen bieden om het personeel te motiveren. Enkele concrete voorbeelden zijn:

 • Het aanbieden van een abonnement op een sportscholen. Dit moedigt de werknemers aan om regelmatig te sporten en actief te blijven.
 • Gezonde maaltijden aanbieden. Het bedrijf kan gezonde maaltijden aanbieden in de bedrijfskantine of werknemers voorzien van gezonde snacks en drankjes voor onderweg. Dit zorgt voor een gezond eetpatroon.
 • Aandacht voor de werkplek. Het bedrijf kan investeren in ergonomische stoelen in de vrachtwagen of bus om een comfortabele en gezonde werkplek te bieden. Dit helpt de chauffeurs om een goede lichaamshouding te behouden en het risico op werkgerelateerde klachten te verminderen.
 • Aanvullende gezondheidsvoorzieningen. De werkgever kan aanvullende voorzieningen aanbieden, zoals bijvoorbeeld een griepvaccinatie en compensatie in de kosten voor consult bij diëtist, fysiotherapeut of mentale gezondheidsprofessional.

Wil jij ook investeren in de gezondheid van jezelf of in die van je personeel?

Meld je aan voor een gezonde nascholing! Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij helpen je graag!.

> Lees ook onze blog over welke code 95 nascholingen bijdragen aan de veiligheid van chauffeurs.

Heb je nog vragen over code 95 goede gezondheid nascholingen?

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang