LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Zichtbaarheid verhogen: de voordelen van reflecterende motorkleding

Het is belangrijk om gezien te worden op de weg. Het dragen van reflecterende kleding is een eenvoudige en effectieve manier voor motorrijders om de veiligheid op de weg te bevorderen. Het is belangrijk om kleding te kiezen met voldoende reflecterende elementen, bijvoorbeeld strepen op jassen, broeken, handschoenen en helmen. Hoe meer je daar zelf aan doet, hoe beter meer het je veiligheid direct verhoogt. In dit blog delen we de voordelen van het dragen van reflecterende kleding op de motor met je en leggen we uit waarom het een verstandige keuze is voor elke motorrijder.

Verbeterde zichtbaarheid

Reflecterende materialen op kleding kunnen licht reflecteren wanneer er een lichtbron – zoals koplampen van andere voertuigen op schijnt. Dit vergroot de zichtbaarheid van motorrijders voor andere weggebruikers en daardoor vermindert de kans op ongevallen. Reflecterende kleding kan vooral nuttig zijn bij het oversteken van drukke kruispunten, het rijden op snelwegen of in gebieden met weinig verlichting.

Vermindering van het risico op aanrijdingen

Door het dragen van reflecterende kleding kunnen motorrijders beter worden gezien door automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en andere weggebruikers. Dit vergroot de kans dat andere bestuurders de motorrijder opmerken en helpt bij het voorkomen van ongevallen veroorzaakt door het niet opmerken van een motorfiets in het verkeer.

Veiligheid bij slechte weersomstandigheden

Reflecterende kleding is vooral nuttig bij slecht weer, zoals regen, mist of sneeuw. Onder deze omstandigheden is de zichtbaarheid minder en kunnen voertuigen elkaar moeilijker zien. Reflecterende kleding helpt om de zichtbaarheid van de motorrijder te vergroten en andere weggebruikers te waarschuwen voor hun aanwezigheid.

Persoonlijke veiligheid

Persoonlijke veiligheid is van het grootste belang tijdens het motorrijden. Het is belangrijk te beseffen dat het gevaar bij motorrijden altijd groter is dan jezelf, omdat je als motorrijder kleiner bent dan auto’s en daardoor minder opvalt in het verkeer. Je moet daarom altijd waakzaam en alert blijven.

Reflecterende kleding speelt voor je veiligheid een cruciale rol. Het vergroot je zichtbaarheid op de motor. Door beter zichtbaar te zijn, kan het risico op ongevallen en ongewenste botsingen worden verminderd, wat ernstig letsel kan voorkomen. Dus naast het dragen van beschermende kleding en een helm, is het blijvend opletten op de weg een essentieel onderdeel van veilig motorrijden.

Beschermende kleding tijdens de rijlessen

Het gebruik van een helm, beschermende kleding en handschoenen zijn verplicht tijdens het motorrijden. Als je een motoropleiding volgt, stellen wij dit materiaal natuurlijk beschikbaar. Wij adviseren ook om stevige schoenen te dragen. Tijdens je motorrijlessen bij LEEUW opleidingen ben je ook goed zichtbaar. De motorjas heeft reflecterende elementen en je draagt erover nog een geel, reflecterend hesje zodat je herkenbaar bent als leerling.

Boost je veiligheid: ga voor reflecterende motorkleding

Het dragen van reflecterende kleding op de motor is geen overbodige luxe maar een verstandige keuze om je veiligheid op de weg te vergroten. Investeer in reflecterende motoruitrusting en draag het elke keer dat je met de motor op pad op gaat. Je rijdt daardoor ook met meer vertrouwen. Kies dus voor reflecterende kleding op de motor, het is een kleine maar belangrijke stap om veilig en zichtbaar te blijven tijdens je motoravonturen.

Ps. Lees ook ons blog over de essentiële uitrusting en kleding voor iedere motorrijder. Alle andere interessante blogs over motorrijbewijs, motorrijlessen kun je hier lezen.

Meer informatie over de voordelen van Reflecterende motorkleding | Blog

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang