LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang
Stap 2
Praktijk

Scooter theorie dagcursus

Het theorie-examen voor de auto (B), motor (A) en scooter/bromfiets/brommobiel (AM) is uniek. De theorie voor de verschillende rijbewijzen is echter voor 90 % hetzelfde. Daarom geven wij een gecombineerde theorie-opleiding voor deze verschillende rijbewijzen onder begeleiding van een ervaren docent. De specifieke theorie voor ieder rijbewijs komt natuurlijk ook aan bod (afhankelijk natuurlijk of er cursisten zijn voor dat rijbewijs op de cursusdag).
Bij de dagcursus zit een theorieboek voor jouw specifieke rijbewijs inbegrepen. Het boek kun je ophalen voor je cursusdag en wij adviseren je ook om het voor die dag door te nemen. Zo kun je tijdens de cursus eventuele vragen altijd stellen! Je ontvang bij het boek een unieke code waarmee je 7,5 uur online examentraining kunt volgen.  Let er hierbij dan op dat je je ook afmeldt wanneer je de examentraining niet meer gebruikt omdat de tijd anders door blijft lopen. Het zou jammer zijn wanneer je de oefentijd niet optimaal kunt gebruiken.

Met onze klassikale theoriecursus ben je optimaal voorbereid op het CBR theorie-examen voor de scooter! Wil jij je hiervoor aanmelden?

Bepaal de datum die je schikt en schrijf je meteen in!


Vanaf welke leeftijd?

Je mag deelnemen aan het theorie-examen voor de brommer/scooter als je 15,5 jaar bent.

Duur theorie-examen

Voor het standaard theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel examen krijg je 45 minuten.

Het theorie-examen

 • Het examen wordt afgenomen bij het CBR.
 • Je kunt zelf je locatie van voorkeur daarvoor bepalen. Het kan echter zijn dat op de ene locatie langere wachttijden zijn dan bij een andere locatie. Wellicht dat je er daarom soms verstandig aan doet een andere locatie te kiezen.

Inhoud van de opleiding

Je krijgt les door de beste docenten die via een presentatie alle onderdelen van het theorie-examen uitleggen. Door middel van ezelsbruggetjes en tips snap je de stof beter en de stof beter blijft hangen.

Waar

De theoriecursus wordt gegeven in ons hoofdkantoor te Eindhoven.

Studiemateriaal

Bij de cursus hoort een studieboek dat je voor de dagopleiding bij ons kunt ophalen.

  1. Voor de dagopleiding: wij adviseren je om het boek door te nemen. Hierdoor kun je tijdens de cursus eventuele vragen stellen. Je zou ook al 1 of 2 examens van de online examentraining kunnen maken zodat je zicht krijgt op de soorten vragen.
  2. Na de dagopleiding: ons advies is om het boek nogmaals door te nemen. Ga ook aan de slag met de online examentraining.
   Eventueel extra: In de theorieshop bieden wij pakketten aan om of 5 of 20 examens online te oefenen. Wanneer je 7,5 uur online tijd op is en je vindt dat je de stof nog niet goed genoeg beheerst, kun je zo nog extra oefenen. Een andere optie is om ervoor te kiezen om een lesuur (maar meerdere uren kan natuurlijk ook)  1-op-1 theorie les te krijgen. Je bepaalt dan zelf de inhoud die je met de instructeur wilt doornemen.

Theorie-examen

 • Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen: gevaar herkenning, kennis en inzicht.
 • Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen en 2 testvragen, hiervan moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden.
 • Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag. Als je bent geslaagd dan is deze uitslag 1,5 jaar geldig.
 • Wanneer je meer informatie wilt over het CBR theorie-examen van de brommer/scooter dan kijk je hier.
 • In het theorie-examen zijn er verschillende soorten vragen tegen. Dit kunnen zijn de sleepvraag, de single-sleepvraag, de invulvraag, de hotspotvraag, de ja/nee-vraag en de meerkeuzevraag. Wanneer je wilt weten hoe deze vragen eruit zien, dan kijk je hier.
Renate versluis
Ik vond het super leerzaam.
Meer informatie over de Scooter theorie dagcursus

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Online voortgang