LEEUW klantenservice
LEEUW zakelijk
LEEUW locaties
Over LEEUW
Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Online voortgang

Hoe kun je snel een autorijbewijs halen?

Het behalen van je autorijbewijs is een belangrijke mijlpaal in je leven. Het is een vaardigheid die je onafhankelijkheid biedt en deuren opent naar vrijheid en avonturen. Bij LEEUW opleidingen begrijpen we hoe belangrijk een autorijbewijs is. We streven ernaar om jou zo snel mogelijk te laten slagen voor je praktijkexamen. In deze blogpost leggen we uit hoe we hiervoor zorgen én waarom jouw betrokkenheid hierbij noodzakelijk is.

De snelste weg naar je b-rijbewijs

1. De adviesles, een kennismaking en eerste rijervaring

We komen je ophalen op de afgesproken locatie (meestal thuis) en je maakt kennis met onze instructeur. Je neemt plaats achter het stuur, krijgt een korte uitleg en gaat daarna rijden op de openbare weg. We eindigen de adviesles met een nabespreking. Je krijgt dan een persoonlijk én eerlijk opleidingsadvies over hoeveel rijlessen je nodig hebt om de eerste keer te slagen voor je praktijkexamen. Laten we dit avontuur samen starten!

Bij LEEUW opleidingen maken we het je makkelijk. Na je adviesles in de automaat of in de schakel lesauto (hier lees je het blog dat je de verschillen tussen de twee lesauto’s goed uitgelegd) zijn er twee opties:

  • het kantoor neemt contact met je op om te kijken hoe de kennismaking is bevallen. Natuurlijk vragen we dan ook of we je kunnen aanmelden voor de praktijkopleiding om je autorijbewijs te halen.
  • Het kan ook zijn dat je meteen na de adviesles je eerste rijles al hebt gepland met je instructeur.

2. De reis naar je praktijkexamen begint

Voordat we het praktijkexamen voor je kunnen regelen, zijn er een twee belangrijke stappen die genomen moeten worden. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Hier is wat je moet doen:

Stap 1: Vul de gezondheidsverklaring in (hier duidelijk uitgelegd)

Stap 2: Machtig ons op de CBR-website (hier duidelijk uitgelegd)

Zodra jij deze stappen hebt volbracht, gaan we meteen aan de slag om jouw praktijkexamen te regelen. We kunnen niet wachten om jou op de weg te zien schitteren!

3. De kracht van planning

Doordat je vroegtijdig je examendatum weet, kun je je rijlessen efficiënt inplannen. Je kunt rekening houden met je examendatum en de frequentie van je lessen zodanig inplannen dat je optimaal voorbereid bent. Wat wij daarvoor in de praktijk vaak adviseren, is om in het begin bijvoorbeeld eens per week te lessen en naar het examen toe de rijlessen twee maal per week te plannen.

Collegiale toets

De collegiale toets is onderdeel van de pakketten ‘Rijopleiding in stappen’ en ‘Easy license’. Met een collegiale toets ervaar je hoe het is om een rijexamen te doen. Het vindt plaats wanneer je rond ¾ van je rijlessen zit. Na afloop krijg je advies over het laatste deel van je opleiding: waar je op moet letten en wat beter kan. Dit kun je dan meenemen in de laatste rijlessen. Zo kun je je nog beter voorbereiden op het echte rijexamen. Een collegiale toets zorgt er óók voor dat de spanning voor het ‘echte’ praktijkexamen afneemt.

De collegiale toets wordt afgenomen door een coach van LEEUW opleidingen en ziet er bijna net zo uit als een gewoon rijexamen.

Tussentijdse toets

Deze toets is van het CBR en is ook een proefexamen. LEEUW opleidingen kan een tussentijdse toets voor je aanvragen. Een CBR-examinator neemt de toets af en als je de bijzondere verrichtingen goed en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je praktijkexamen.

Rijles app

De online omgeving van de LEEUW opleidingen app geeft je het perfecte inzicht in je opleidingsgegevens. Je ziet daar de geplande rijlessen, facturen, communicatie en voortgang vinden.

4. Theorie-examen vereist

Om voor het praktijkexamen op te gaan, is het noodzakelijk om je theorie-examen voor de auto te hebben behaald. Haal je theorie zo snel mogelijk vóór of aan het begin van de autorijlessen. Door het behalen van je theorie neem je bovendien met meer vertrouwen deel aan het verkeer. Zo is de rijopleiding succesvoller en gaat die vaak sneller.

Je voorbereiding op het theorie-examen kun je doen op verschillende manieren:

  • Ééndaagse klassikale theoriecursus. Met de theoriecursus voor de auto word je in een dag goed voorbereid op je theorie-examen bij het CBR. Je ontvangt vooraf het theorieboek met daarbij extra een complete samenvatting van de theorie. De dagcursus is de ideale manier om snel te slagen voor je auto theorie-examen.
  • Privéles, een theorie-instructeur voor jou! Bij LEEUW opleidingen staan we voor maatwerk. Zo kun je bij ons een privéles theorie krijgen. Onze theorie-instructeur staat voor je klaar om je goed voor te begeleiden voor het theorie-examen. Onze coach kent de tips en tricks van het CBR examen. Een privéles is handig wanneer je de theorie zelf hebt geleerd en je in een keer wilt slagen of als je al een keer bent gezakt voor je theorie-examen. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere uren privéles te plannen.
  • Individuele voorbereiding. Je kunt je individueel voorbereiden voor je theorie-examen. We hebben hiervoor online en offline mogelijkheden die je via onze theorie webshop kunt bestellen. Let op: deze manier van voorbereiden vraagt discipline. Onze ervaring leert dat een klassikale voorbereiding je slagingskans vergroot.

Toewijding is de sleutel om snel je autorijbewijs te halen

1. Tijd

Zorg ervoor dat je flexibel bent met het inplannen van je rijlessen en zeg geen rijlessen af. Je rijopleiding – een grote investering – is succesvol wanneer je onze adviezen opvolgt.

2. Optimaal lesmomenten kiezen

Rijlessen zijn het meest waardevol als ze worden gepland op verschillende tijden van de dag zodat jij ervaring opdoet op verschillende momenten. Alleen rijles in de avond of in het weekeind is niet verstandig, dan is het verkeer veel rustiger dan overdag en doordeweeks. Zeker naar je examendatum toe adviseren wij om regelmatig te lessen op hetzelfde moment dan je examen. Daar leer je veel van!

3. Leer van ervaren instructeurs

Bij LEEUW opleidingen hebben we jarenlange ervaring en goed opgeleide instructeurs. Je profiteert van hun kennis en de kans op slagen vergroot.

Bij LEEUW opleidingen sta jij voorop. Klanttevredenheid vinden we erg belangrijk. We doen er alles aan om jou zo snel mogelijk te laten slagen. Wanneer je tijdens je opleiding ergens mee zit of vragen hebt, bel dan 040 264 73 73 tijdens kantooruren zodat we je vlot kunnen helpen.

haal snel je autorijbewijs

Neem meteen de eerste stap!

Bij LEEUW opleidingen zetten we onze expertise en jarenlange ervaring in om jou te helpen je rijbewijs snel én succesvol te behalen. We hebben jouw commitment nodig! Jouw inzet is de sleutel tot het behalen van je autorijbewijs. Hopelijk hebben we je met dit blog overtuigd dat je bij ons aan het goede adres bent om snel te slagen voor je autorijbewijs. Boek je vandaag meteen je adviesles bij LEEUW opleidingen? Graag tot snel ziens!

Ja, ik wil mij aanmelden voor een schakelauto adviesles.

Ja, ik wil mij aanmelden voor een automaat adviesles.

Meer informatie over snel je autorijbewijs halen | blog

    USP
    Sinds 1962
    USP
    Lestijd is lestijd
    USP
    Altijd dezelfde instructeur
    USP
    Snel starten
    USP
    Beste opleider 2022
    USP
    Online voortgang