Sinds 1962
Lestijd is lestijd
Altijd dezelfde instructeur
Snel starten
Beste opleider 2022
Eigen mobiele app

Heb je interesse? Neem dan contact op via 040-2647373 of info@leeuwopleidingen.nl

Automaat of schakel
Instructeurs van alle leeftijden

Auto adviesles, kennismaken met de auto en instructeur

Gemiddeld heeft iemand tussen de 40 en 50 uur nodig om het rijbewijs te halen (volgens CBR onderzoek onder examenkandidaten in 2021). Dit verschilt natuurlijk per leerling. Om jou het beste advies te geven, begint de rijopleiding met een adviesles. Tijdens deze eerste rijles krijg je eerst een korte uitleg en je rijdt daarna meteen al op de openbare weg. We sluiten af met een nabespreking bij jouw thuis. Tijdens de nabespreking komen alle belangrijke zaken die je moet weten over de autorijlessen aan bod.

Vanaf welke leeftijd mag je starten?

Je mag je autorijbewijs gaan halen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Je kan echter pas praktijkexamen doen als je 17 jaar bent.

Duur

De adviesles duurt 90 minuten inclusief advies.

Inhoud van de adviesles

De docent start met een korte uitleg waarna je zelf meteen gaat rijden. Tijdens het rijden kan de instructeur bepalen hoeveel uur rijles jij nodig hebt om je autorijbewijs in een keer te halen. We hebben twee verschillende pakketten: Easy License en Rijopleiding in stappen. Rijopleiding in stappen telt 30 uur rijles en heeft naast het praktijkexemen ook een proefexamen en examengarantie. Easy License telt 40 uur rijles en het praktijkexamen. Wanneer blijkt dat je minder uren rijles nodig hebt, dan kun je kiezen voor 10 uur autorijles, 15 uur autorijles of 20 uur autorijles. Je hebt dan ook een praktijkexamen nodig om je opleiding af te sluiten. Het zou ook kunnen zijn dat gedurende de praktijkopleiding met een pakket blijkt dat je meer lesuren nodig hebt, je kunt dan ook kiezen voor een aantal uren rijles.

Waar

Hier vind je de informatie over de locatie van onze autorijlessen.

Handig om te weten

Indien je rijopleiding wordt betaald door je ouders, dan is het verstandig dat een van je ouders bij de nabespreking is zodat zij ook een goed beeld van de kosten van de rijopleiding krijgen.

Verzetten of annuleren

Indien je op het afgesproken tijdstip niet kan, dan kan je deze les kosteloos verzetten of annuleren uiterlijk 48 uur op werkdagen.

MEER INFORMATIE OVER een kennismakingsles auto

  USP
  Sinds 1962
  USP
  Lestijd is lestijd
  USP
  Altijd dezelfde instructeur
  USP
  Snel starten
  USP
  Beste opleider 2022
  USP
  Eigen mobiele app